Hirdetés

Az orosz kormány már alighanem  összeszámolta, csak titkolja, hogy a Meki-vel az élen hány óriáscég vonult ki az országból a háború miatti tiltakozásul. Az pedig alighanem még mélyebb üzletititok,  hogy az orosz-piacon mennyit sikerült sikeresen belföldi cégnek pótolnia. a „világ-burgert” biztosan nem.

Nem így indulnak a sikersztorik

Komoly veszteséggel zárta a tavalyi évet az Oroszországot elhagyó McDonald’s helyén létrejött orosz gyorsétterem, a Vkuszno i tocska üzemeltetője, közölte az MTI.

A Sistema 11,3 milliárd rubel (52,5 milliárd forint) veszteséget jelentett 2022-ről, míg a bevétele 2,3 százalékkal, 73,5 milliárd rubelre csökkent orosz számviteli szabvány szerint. A Sistema 2021-ben még több mint 2 milliárd rubel adózott eredménnyel zárt. A tavalyi adatokat befolyásolta, hogy a Sistema alá tartozó (Meki) éttermek tavaly március közepétől júniusig nem működtek, a kibővített hálózat újranyitása fokozatosan történt szeptember végéig.

Hirdetés

A McDonald’s vissza se nézett

A McDonald’s-nak 847 étterme volt Oroszországban, innen származott az amerikai cég teljes bevételének 9 százaléka, mintegy 2 milliárd dollár az Ukrajna ellen indított orosz háború előtti évben, 2021-ben.

(Az MTI eredeti tudósításában Oroszország Ukrajna ellen indított háborúját a magyar hírügynökség intervenciónak nevezte, jegyzi meg szemléjében, amelyet mi is átvettünk az RTL.hu )

Ezt olvasta már?

 

Ha hozzászólna a cikkhez, a Szijauram! facebook-oldalon várjuk véleményét!
Hirdetés